25 Şubat 2019 Pazartesi

İçerik Merkezi

Web Sitesi İçeriği Nasıl Hazırlanır?

İşiniz amacıyla bir internet sitesi sahibi oldunuz ve asıl işin şimdi başladığını fark ettiniz. Herkes internet sitesi sahibi olabilir fakat ülkemizdeki 8 milyon internet sitesi içerisinden sıyrılmak amacıyla içerikle fark yaratmanız gerekir. Müşteriler internet sitelerini teslim aldıktan sonra genellikle akıllarına " Web Sitesi İçeriği Nasıl Hazırlanır? " "Ne yazmam gerek?" gibi sorular geliyor.

Normal İçerik ve Web Sitesi İçeriği Arasındaki Farklar:
Normal bir makale yazmakla internet sitesi amacıyla içerik yazmak arasındaki farkları merak ediyor olabilirsiniz. Web sitenize makale hazırlarken ilk olarak şunu aklınızda bulundurmalısınız: İnternet kullanıcılarının hepsi okumayı sevecek diye bir kural yok. Web sitelerine giren insanların fazlası makaleları irdeleyerek okumak yerine göz atmayı tercih ediyor. Metni okumaya başladıklarında aradıklarını kısa sürede bulamayan kullanıcılar sıkılarak anında internet sitenizden çıkacaktır.

Başlık ve İçerik Uyumlu Olmalı:
İnternet kullanıcıları Google, Yahoo ya da diğer bir arama motorundaki bir arama kutusuna bir başlık yazdıklarında arama motorunun neticelarının arama ile alakalı bilgi sunmasını beklerler. Sitenizi tıklar ve alakasız ya da güncel olmayan bulgular bulursa, gereksinim duydukları şeyi bulmak amacıyla sitenizden bir ileri sonuca geçer.

İçeriğinizi Kısa Tutmalısınız:
Web Sitesi İçeriği Nasıl Hazırlanır? sorusunun en mühim yanıtlarından birisi budur. Web kullanıcıları sitenizi kısa sürede ziyaret ederek anında bilgiye ulaşmayı hedeflerler. Lafı dolandırmadan vermek dilediğiniz bulguyu vermelisiniz. Edebiyat dersinde kompozisyon yazmadığınızı unutmamalısınız. Kısa ve öz cümleler ile çok uzun olmayan paragraflar kullanmalısınız. Hatta olası bulunduğunca madde ve alt başlık kullanarak yazabilirsiniz. Son dönemde "Zayıflamanın 5 Yolu" , "Web Sitenize Trafik Sağlamanın 125 Yolu" gibi başlıklar ilgiinizi çekmiştir. İnsanlar bundan sonra madde madde ve fazlası başlığı olan, direkt netice merkezli içerikleri okumayı seviyor.

Fotoğraf ve Videolar Güncel, Özgün Olmalı:
Web Sitesi İçeriği Nasıl Hazırlanır? sorusunu sorduğumuzda aklımıza anında makale yazmak geliyor fakat internet sitemize eklediğimiz her şey içeriktir. Hakkımızda sayfası, sık sorulan sorular, etkileşim bölümü, fotoğraflar, videolar hepsi birer içeriktir. Web sitenize video, fotoğraf ekleyecekseniz siz çekip yükleyin. Google bundan sonra fotoğrafların bile kopyalama bulunduğunu anlıyor. Web sitenize yüklediğiniz her şey benzersiz olmalı. İş yerinizin fotoğraflarını çekin, elemanlarınızın işi nasıl yaptıklarıyla alakalı videolar çekin ve YouTube'a yükleyin.

Dil Bilgisi ve Yazım Hatalarını Kontrol Etmelisiniz:
Web Sitesi İçeriği Nasıl Hazırlanır? sorusunda ilgi edilmesi gereken asli özelliklerden birisi dil bilgi kapasitesi kurallarına uymaktır. Profesyonel bir internet sitesi Hataya yer bırakmaz. Yazdığınız metinleri kesinlikle bir gözden geçirin. Arada küçük tefek sorunlar belki gözden kaçabilir fakat makalem yanlışlarıyla dolu bir internet sitesini kimse okumak istemeyecektir.

Tersine Dönüş Piramidi Yöntemini Kullanmalısınız:
Birçok profesyonel internet içeriği yaratıcısı ve blog yazarı, bu yöntemle internet içeriği yazmak amacıyla yemin eder. Bu ne demek? Sonuçlarınızı sayfa içeriğinizin başlangıcına yerleştirin ve oradan geriye doğru çalışın. Bu, en mühim bulgularinizi öne ve merkeze koymanızı sağlar.

SEO Kurallarına Göre İçerik Hazırlamalısınız:
Web Sitesi İçeriği Nasıl Hazırlanır? sorusu ilk sorulduğunda gerçekten içeriği internet sitesi trafiğini yükseltmek amacıyla nasıl kullanabilirim kanaati ön planda tutuluyor. Fakat SEO her ne kadar odak noktası olsa da anahtar kelimeleri metinlerinizde kullanırken abartıya kaçmamalısınız. Anlamsız, yalnızca anahtar kelimelerin bulunduğu metinler eklediğinizde ziyaretçiler internet sitenize girdiği an geri çıkacak ve siteniz arama motorlarında geri sıralara gönderilecek. Anahtar kelimeleri makalenın anlamını bozmadan içeriğe yedirmeniz ve okuyucunun sıkılmadan okuyacağı metinler yazmalısınız.

Metinlerinize Bağlantı Vermelisiniz:
Yazdığınız içeriklere her vakit diğer internet sitelerinden bağlantı verin. Verdiğiniz bağlantıların Google, Wikipedia gibi büyük internet siteleri olmasına özen gösterin. Web Sitesi İçeriği Nasıl Hazırlanır? diyorsanız verdiğiniz bağlantıların yeni sekmede açılmasını sağlayarak insanların bağlantıya giderken sizin internet sitenizden çıkmamalarını sağlayacaktır.

Müşterileriniz Gibi Düşünmelisiniz:
Potansiyel müşterilerin sektörünüzle alakalı akıllarına gelebilecek soruları, karşılaşabilecekleri sorunları düşünerek hareket edin.

Web Sitesi İçeriği Nasıl Hazırlanır? sorusuna kısaca yanıt vermemiz lazım olursa tamamıyla özgün, insanları sıkmayacak kadar kısa ve sektörünüzle alakalı merak edilebilecek mühim noktaları yazmanız yeterli olacaktır. Web Sitesi İçeriği Nasıl Hazırlanır? Ülkemizde şimdilik fazlası şahıs içeriğin önemini kavramadığı amacıyla gerçekleştireceğiniz içerik çalışmaları sizi 5-6 ay içerisinde Google reklam masraflarından kurtarabilir noktaya getirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder